masih di langkawi..

3:41 AM / Comments (0) / by azry


merenung jauh..atau mengenang sesuatu? sakit ke..sedih ke..xpuas hati ke..ngantuk pun iye..kat hati tu mrengek2 nak balik..tapi nak buat camner kan..da nak ikut bjalan..hurm kalau bab jalan mmg xtau penat..bawak la bunga besar tapak tangan ke..besar tayar lori ke..kalau dah namanye bunga mmg boleh je nak bawak bjalan..lagi best bawak bunga yg ade 2 kaki..yg ade hati..huhu..tapi jauhnye dia..erm..jgn suruh bawak bunga tayar dah la..kna suh bawak bunga tayar traktor..mampus..bunga yang jauh tu la yang slalu dikenang..bunga yang dekat2 nie harum dia kejap je...sbb yang jauh tu bile kite pnah cium bau dia..msti tbayang..yang dekat2 nie...kalau kite bau hari2 msti da xrasa ape2..tapi mcam mana kalau bunga yang jauh tu datang dekat dan bau hari2..xrasa ape2 jugak ke?? haa..yang tu lain..bunga tu mmg xkan rasa bosan nye..


shoot sana..shoot sini...capture tu..capture nie..last2 dapat gak aku merasa dunia nie betul2 bnyak bnda yang kena explore..kadang2 ade bnda yang kita nmapak biasa..tapi bila kena gaya dia leh jadi satu moment or satu subject yang berjaya bukak kan mata sumer masyarakat..cuma kite kena yakin la ape yang kite buat tu..asal pelik sket je orang da xminat..x...belum cuba belum tau..orang mmg lambat minat bnda yang pelik2 nie..tapi kalau dia tengok hari2..xjemu lama2 dia minat gak..


wa...ramainye...macam2 ada..tapi macam ade yang terlebih..perasan x? ha..ape yang aku perasan diorang nie terlebih taksub kat satu bnda nie sampai xperasan yang diorang nie ade benda nak diselesaikan..tapi ape yang aku ckap terlebih sbenarnya bukan sbb taksub ang terlebih...tapi orang melayu...bilangan melayu yang hilang dalam kelalaian..mana pergi masa orang melayu kita?? knape bangsa kita lalai dan leka??bangun la sape2 yang rasa dia anak bangsa...pilih jalan hidup korang...jangan biarkan kegagalan dan kesilapan tu terus menghantui dan mnyesatkan korang..jangan tunjuk pisau kalau pisau xtajam..jangan tunjuk tangan kalau tangan x tegar..kalau otak main peranan, boleh jaga satu badan..


rindunyer..huhu anak kakak aku kat langkawi..amira atikah..umur 3 tahun..hurm di nie mmg pnyeri family..slalu wat lawak..kecik2 da lawak..bnyak akal...gambar nie dia yang suruh aku capture and dan2 tu dia wat muka..haha..xtau ape ekspressi yang dia nak sampaikan..aku xreti nak ungkap..aku hnya dapat rasa yang dia mmg nak wat lawak je..hahaa..RINDU rindu RinDu..

0 voices of viewers: