lama~

5:40 AM / Comments (0) / by azry

wa..lamanye xon blog nie..huhu kalau ade ternet laju slalu dah aku on..tai kdang2 busy gak..susah wo..hurm...hari ni sahur tergerak lak hati nak on..adesh..sedih rsanye sbb dlu beria2 nak wat blog nie happening..skrang lain jadinye..haha..lantakla..ade sape kisah? xde kan..huhu..pe2 pun..one day..aku harap mnda nie hidup shebat blog2 lain..huhu (brangan lagi nie..) k tdo dlu~ salam~

masih di langkawi..

3:41 AM / Comments (0) / by azry


merenung jauh..atau mengenang sesuatu? sakit ke..sedih ke..xpuas hati ke..ngantuk pun iye..kat hati tu mrengek2 nak balik..tapi nak buat camner kan..da nak ikut bjalan..hurm kalau bab jalan mmg xtau penat..bawak la bunga besar tapak tangan ke..besar tayar lori ke..kalau dah namanye bunga mmg boleh je nak bawak bjalan..lagi best bawak bunga yg ade 2 kaki..yg ade hati..huhu..tapi jauhnye dia..erm..jgn suruh bawak bunga tayar dah la..kna suh bawak bunga tayar traktor..mampus..bunga yang jauh tu la yang slalu dikenang..bunga yang dekat2 nie harum dia kejap je...sbb yang jauh tu bile kite pnah cium bau dia..msti tbayang..yang dekat2 nie...kalau kite bau hari2 msti da xrasa ape2..tapi mcam mana kalau bunga yang jauh tu datang dekat dan bau hari2..xrasa ape2 jugak ke?? haa..yang tu lain..bunga tu mmg xkan rasa bosan nye..


shoot sana..shoot sini...capture tu..capture nie..last2 dapat gak aku merasa dunia nie betul2 bnyak bnda yang kena explore..kadang2 ade bnda yang kita nmapak biasa..tapi bila kena gaya dia leh jadi satu moment or satu subject yang berjaya bukak kan mata sumer masyarakat..cuma kite kena yakin la ape yang kite buat tu..asal pelik sket je orang da xminat..x...belum cuba belum tau..orang mmg lambat minat bnda yang pelik2 nie..tapi kalau dia tengok hari2..xjemu lama2 dia minat gak..


wa...ramainye...macam2 ada..tapi macam ade yang terlebih..perasan x? ha..ape yang aku perasan diorang nie terlebih taksub kat satu bnda nie sampai xperasan yang diorang nie ade benda nak diselesaikan..tapi ape yang aku ckap terlebih sbenarnya bukan sbb taksub ang terlebih...tapi orang melayu...bilangan melayu yang hilang dalam kelalaian..mana pergi masa orang melayu kita?? knape bangsa kita lalai dan leka??bangun la sape2 yang rasa dia anak bangsa...pilih jalan hidup korang...jangan biarkan kegagalan dan kesilapan tu terus menghantui dan mnyesatkan korang..jangan tunjuk pisau kalau pisau xtajam..jangan tunjuk tangan kalau tangan x tegar..kalau otak main peranan, boleh jaga satu badan..


rindunyer..huhu anak kakak aku kat langkawi..amira atikah..umur 3 tahun..hurm di nie mmg pnyeri family..slalu wat lawak..kecik2 da lawak..bnyak akal...gambar nie dia yang suruh aku capture and dan2 tu dia wat muka..haha..xtau ape ekspressi yang dia nak sampaikan..aku xreti nak ungkap..aku hnya dapat rasa yang dia mmg nak wat lawak je..hahaa..RINDU rindu RinDu..

HURM..LANGKAWI..like my new VILLAGE

11:46 PM / Comments (0) / by azry


tak berteman...knape?? mungkin semua dah xde..tapi kadang2 pikir2 balik aku xmacam pokok nie..xde teman..untuk selamanya...aku masih lagi ade kawan2 baru yang best2 walaupun baru diorang treat aku ok la..aku selesa gak la ngan perangai dorang..and million thanks to you all graphic student..tapi xlupa jugak kawan2 lama yang masih lagi dalam industrial design..korang bnyak bntu aku untuk teruskan hidup masa kat kedah dulu..thanks again..our memory our batch will be the best forever..


pagi yang gelap...aku tggu terang...hahahaha semata2 nak amik gambar nie..aku sanggup gi redah kereta akak aku tanpa ketahuan dia..hahaha gambar nie aku amik masa gi langkwi awal tahun nie...dan buat pertama kali aku bangun tiap2 pagi sebelum pukul 630..pergh semangat sbb ade kamera baru wakakaka..


AWANA PORTO MALAI..meniti pagi..hujan emas di negeri orang lebih baik di negeri sendiri..tapi kenapa kat negeri sendiri xde hujan emas?? erm..nanti aku gi negeri orang...pastu wat macam negeri sendiri..pastu korang yang kat negeri sendiri mesti dapat hujan emas..tu pn kalau korang jumpa la negeri yg namanya SENDIRI..haha..walaupun langkawi ni best giler..tapi aku tetap nak balik KL gak..sbb xtahan dok sana lama2..boring..wakakaka..best biler leh gi capture moment2 and panorama untuk diri sndiri dan kongsi bersama anda..


bagai bot dengan tebing...tggu 5minit lagi sampai la tebing tu..pergh igt boleh tggu je ke?? ko kna gak suruh drebar bot tu tekan minyak baru la bot tu leh jalan..and sampai tebing tu..kalau nak tunggu je mampuih la nak sampai...hurmm..eh..boleh gak sampai..tapi ikut luck ar..sape kate xboleh..tapi luck xsmestinya bagus...silap bulan tahun..boleh gi lautan atlantik tu..kalau sampai indon pn sakit wo..erm..hidup nie xleh tggu je..tapi aku nie lambat sangat nak gerak...xtau knape..mgkin sebab pakai bot kot..pasni pakai jetski la..xpun speed boat..eh boat jugak tu..tapi bot mahal sket la...erm..nak cepat kna kuar duit lebih..nak dapat kena usaha lebih..xgitu??



Terdampar..sampai berkurun..berembun..bertarung dengan ombak pantai..namun semakin terdampar semakin menarik..hidup xsia2..sama jugak ngan ape orang cakap..jadi diri sendiri..xsia2..jangan la nak belagak jadi hero ke ape ke..ape pn orang ckap itu masih diri kita..mana gi keyakinan diri?? knape perlu berubah jadi orang lain?? kita hanya boleh berubah memperbetulkan diri..bukan jadi orang lain..sampai bila nak ade trademark sndiri..biar la orang kata minat kita tu simple je..or minat kita tu buang masa..tapi ape salah kalau minat kita tu kita jadikan dia berguna..kan..jangan sebut minat tapi minat sia2..baik buang je minat camtu..paling tidak pun tunjukkan kegunaan dia kat anak2 kita nnti atau kat orang2 yang berhampiran dengan kita..skurang2nya orang respect dengan minat yg kita ade..bukan hina minat kita tu..

THANKS GOD!

8:07 PM / Comments (0) / by azry


:::..::ART AND DESIGN::..:::
finally i got into AD faculty in UITM Shah Alam..
Bachelor in Graphic Design
hopefully i can get in what i wan to be~
so thanks god for created me and thrown me into this life..
::rabbana aatina fid dunya hasanah wa fil akhirati hasanah wa kinaa azab an-nar::

assalamualaikum..
nama aku azry..umur tahun nie 23..(lum tua lagi..still study lagi) tapi tgh merancang2 masa depan gak la..nak jadi ape aku satu hari nanti..
so untuk memulakan perancangan tu..aku try la amik tau pasal dunia luar nie (luar dari dunia asal) secara tak langung aku dapat satu platform untuk hobi a.k.a bakal kerjaya sampingan aku ni..iaitu PHOTOGRAPHY.
dunia photography nie mmg luas sangat la..sampai budak2 umur belas2 pun ade yg bagus dalam dunia nie..secara xlangsung aku kena cari 1 platform untuk memulakan benda nie dalam persaingan yang ada..
dalam masa yang sama aku jugak tengah nak mahir2kan diri aku untuk carik idea2 baru dan bahan2 baru untuk minat baru aku..iaitu grafik..sebenarnya aku xberape nak pndai grafik nie tapi disebabkan grafik nie ade kena mngena dengan photo so aku kena bekerja keras sikit untuk jadi best dalam dunia nie..dan skrang impian aku nak join GRAFIK student dah termakbul..harap2 korang doakan aku berjaya dalam bidang nie..

MY PHOTO SESSION

4:09 PM / Comments (0) / by azry


a night with few friend..doing assingment for en.ronaldi saleh..the tittle for his project is SLOW SHUTTER..so i try for the new kind of technique for this assignment..sometime realize that im very3 weak on night photography~huhu


lookin' foward to the couple and try to capture for their motion line there..the combining of blue and orange make me feel fresh on that picture..
*huhu...got to tell u something larh..i just found this technique..haha so shame..its look like i should study more and more and more!!!


can u even trace something fishy there???

wahhh..so fresshhhhh!!!early morning doing mr.ronaldi saleh assignment..huh so tired but im very3 satisfied..u know why?? bcoz no need to stay more longer to get this kind of picture under the hot sun!